Zwerfhonden

Lilian vertelt:
"Hoe bijzonder dieren zijn heb ik geleerd van mijn allereerste hondje Italy. Een klein zwart ding die bij "toeval" in mijn leven kwam.
Toen ik mijn man leerde kennen had ik twee voormalige zwerfhonden, Ghinea en Cretzu. Twee Roememen geadopteerd via stichting PAWS Holland. Beide vormden een "coalitie" met mij. MIjn man wilde ook wel een hond die naar hem toe trok.
Zo kwam Spaanse Lucieltje in ons leven. Ze was zo zwaar mishandeld dat haar achterpootje los aan haar lijf bungelde. Ze had gelukkig geen pijn meer. Ze huppelde vrolijk mee in ons roedel op drie pootjes. Wanneer ze moe was ging ze naast mijn man lopen, al hijgend keek ze hem dan aan. Hij tilde haar dan op en zette Lucieltje in een babydraagzak. Daar voelde Luciel zich de ster op aarde.
Lucieltje was gevonden, op sterven na dood, met 3 puppies aan haar buik. Op straat gegooid en haar achterlijfje kapot geslagen. Zo kon ze niet terug naar huis lopen. Dat schijnt vaker voor te komen in de streek waar zij vandaan kwam.
De verhalen zijn barbaars, de omstandigheden waarin dieren worden gevonden zijn verschrikkelijk. 
Luciel is helaas te kort bij ons geweest. Ze overleed aan nierfalen. Nierfalen als gevolg van zware mishandeling. 
 

We werken aan de tekst!

 

We hadden slechts één opvanghond. Till. Natuurlijk wist ik dat onze Till nooit meer weg ging ;-)Hierboven ziet u een aantal van onze honden. Sommigen zijn helaas overleden en worden gemist <3 
Op een onpartijdige na, vorm(d)en ze allen een coalitie met mij ;-) 
Voor altijd in mijn hart"

 


 

Page under construction..
 

Compassie met dieren